14.kolo Sparta Sosnová - Lokomotiva Česká Lípa A (4:3)

Úvodní zápas jarní části sezóny se nám povedl. Po vypjatém souboji, kdy nám tým Lokotky nechtěl nechat nic zadarmo jsme vyhráli s rozdílem jediného gólu a to 4:3 (po poločase 1:2). Rozhodčí: Mengr

 

Průběh zápasu:

 

Ve 24. minutě vstřelil trestný gól Volf přes zeď a balon proklouzl pod rukou jinak sebevědomému brankáři soupeře. Sosnová tak šla do vedení 1:0.

Ve 31. minutě špatně rozehrála naše obrana. Rozehrávku zachytil hráč soupeře, který plnou přihrávkou vysunul hráče hostů Horáčka a ten přihrávkou pod sebe našel neobsazeného spoluhráče, jenž prostřelil našeho gólmana Janovského. Hosté vyrovnali na 1:1.

Ve 38. minutě hráč Lokotky Horáček potrestal naší další chybu v rozehrávce a navýšil tak vedení hostí na 1:2.

Po přestávce jsme sledovali jasně nedovolený zákrok na našeho hráče Doseděla. Střelec utkání Volf se ale jak je zvykem nemýlí :-) a penaltu s jistotou proměňuje a vyrovnává v 54. minutě na 2:2.

V 59.minutě došlo díky nerovnému terénu k nedorozumění našich hráčů a hosté šli opět do vedení 2:3.

Domácí ale zbraně nepoložily a po krásném balonu za obranu Ladry si Volf už po třetí pohrál s obranou hostí, převezl nepochopitelně vyběhnuvšího gólmana a zkompletoval tak svůj hatrick! V 66. minutě jsme tedy srovnali na 3:3.

Po vyrovnání byl zápas spíše bojem o nakopávané míče. Bohužel pro hosty přišel zákonitý trest pro poměrně nervózní hráče hostů i jejich lavičku, v čele s ambiciózním (ale nezkušeným) trenérem Kačínem.

Ukázala se však zkušenost domácích, kteří neváhavě udeřili v 75. minutě... Volf posadil u rohového kopu na zadek krajního obránce soupeře a poslal milimetrovou přihrávku pod sebe na Slipčenka. Slipčenko geniálně pustil balon na lépe postaveného Sameše a ten po vzoru ‘‘Suaréz‘‘ nekompromisně poslal balon do horního růžku hostující svatyně. Po zásluze se tak Sparta jako outsider utkání dostala do vedení na 3:4, které už s přehledem uhájila do konce zápasu.