Blog

Přípravné utkání

Zimní příprava hráčů Sparty Sosnové je v plném proudu. Fotbalisté se nadále zaměřují na fyzickou kondici, ale i na herní situace s míčem.
 
V sobotu 23.2.2019 od 17:00 nás čeká první přátelské utkání a to s  týmem Čistá (STŘEDOČESKÝ KRAJ).  Utkání se odehraje na UMT v České Lípě.
 
Nadále vyzýváme občany Sosnové, kteří mají zájem přidat se mezi nás a hrát fotbal za Spartu Sosnovou, tak mají možnost každé úterý a čtvrtek od 16:30. Doposud nikdo zájem neprojevil.
Celý článek

Zahájení zimní přípravy

Začátkem ledna fotbalisté Sosnové zahájili zimní přípravu. Ta probíhá každé úterý a čtvrtek od 16:30.

Sosnovští se schází v počtu +- 10ti fotbalistů. Prozatimní průběh přípravy je zaměřený na nabíraní fyzické kondice.

V plánu je také 3-5 přípravných utkání. Přesný datum a soupeře se dozvíte v následujících dnech na našem webu.

Rádi bychom vyzvali všechny sosnovské sportovce, kteří mají zájem stát se fotbalisty Sparty Sosnové ať dorazí mezi nás. Těšit se na Vás budeme každé ÚT + ČT od 16:30hod na hřišti v Sosnové.

Celý článek

Změna Výkonného výboru

Sparta Sosnová změnila složení výkoného výboru.

Novým předsedou klubu se stal Pavel Košík. Členy výboru pak byli zvoleni: Ondřej Ritschel, Lucie Paulusová, Martin Hapiák, Milan Slipčenko, Jiří Vokoun a Radek Chyna

Celý článek

Na závěr podzimní části 3 body z Dubnice

V posledním utkání podzimní části jsme zajížděli do Dubnice.

V Dubnici nás již tradičně čekalo malé hřistě, takže utkání přineslo více soubojů, než fotbalové krásy.

Sosnová se ujala vedení, když pěknou přihrávku využil David Volf. Jenže ještě do poločasu domací vyrovnali na 1:1

Začátkem druhé půle se krásně z hranice vápna trefil Milan Slipčenko a vrátil sosnovkým vedení - 1:2. To jakoby domací nakoplo a tak se dočkali vyrovnání v 70. minutě -2:2. Už to vypadalo, že utkání skončí remízou, když byl těsně před koncem ve vápně faulovaný Milan Slipčenko a nažízenou penaltou nepohrdl Robert Slipčenko. Sosnová tak na závěr podzimní části získala 3 body a přezimuje na 2. místě.

Po utkání proběhlo na hřišti v sosnové závěrečné rozloučení s podzimní sezonou. Těšíme se na Vás znovu v roce 2019!

 

 

Celý článek

Přestřelka s vítězným koncem

V předposledním utkání podzimní části sezóny jsme se utkali s posledním týmem tabulky ze St. Šachova. Na vítězství jsme se však nadřeli víc než se čekalo.

Sosnová vstoupila do utkání lépe, byla lepším mužstvem a již ve 13. minutě vedla 2:0 díky útočné dvojici Slipčenko - Slipčenko, kteří si navzájem nahráli na góly. Jenže to jakoby Sosnovou uspokojilo a ta přestala hrát. Toho využili hosté ke snížení, po chybě Sosnovské defenzivy. Obrany na obou stranách neměly svůj den a tak další chybu potrestal Jarda Kolínský - 3:1. Jenže poté přišla hrozná 10ti - minutovka Sosnové, kterou hosté využili a vstřelili 3 branky, čímž otočili skóre na 3:4. Sosnové se však nakonec podařilo vyrovnar ještě před odchodem do kabin zásluhou Jana Klimenta. A tak první poločas skončil za stavu 4:4. Pro diváka krásný výsledek...

Do druhého poločasu nastoupil Péťa Doseděl, který využil svou rychlost a důraz v 60. minutě, kdy prošel hostující obranou a předložil míč před branku , kde ho bez větších problémů uklidil za záda brankáře Miroslav Fulier. Jenže ani toto vedení Sosnová neudržela. Po nepovedeném odkopu Sosnovského brankáře St. Šachov opět vyrovnal - 5:5. Už to vypadalo, že utkání rozhodnou pokutové kopy, když byl v 86. minutě faulovaný Milan Slipčenko v pokutovém území. Nařízenou penaltou s přehledem proměnil Robert Slipčenko a tak Sosnová v "bláznivém" utkání nakonec porazila St. Šachov 6:5.

Příští týden nás čeká poslední utkání. Jedeme do Dubnice. Po utkání se na hřišti v Sosnové uskuteční "závěrečná". Zveme všechny hráče a přátele Sosnovského fotbalu.

Celý článek

Vysoká porážka v Dubici

V sobotu jsme zajížděli na hřiště Dubice. Šlo o utkání mezi prvním a druhým týmem tabulky. Utkání však pro nás nedopadlo vůbec dobře.

V utkání jsme postrádali několik důležitých hráčů (Bango, Volf, Vokoun, Sameš, Hamata). V tomto utkání bylo důležité kdo vstřelí první branku, a bohužel se to povedlo Dubici hned v 5. minutě. Kdy se trefili po standartní situaci hlavou. Sosnová sice lépe kombinovala, držela míč a Dubici kolikrát i přehrávala. Ale byli to domácí kdo dával branky. Další přišla opět po standartní situaci a nedůrazu v Sosnovském vápně. Těsně před koncem měla Sosnová obrovskou šanci ke snížení výsledku, kdy byl Jan Kliment sám před brankářem, který ho však vychytal. A tak přišlo na řadu pravidlo Nedáš-Dostaneš. Z následného protiútoku Dubice zvýšila na 3:0.

Ve druhém poločase Sosnová začala více riskovat a zatlačila Dubici na její půlce, jenže to byla voda na "Dubický mlýn". Dubice má vhodné hráče na rychlé protiútoky, což se potvdilo, když přidala ještě další 3 branky. A tak utkání skončilo bohužel debaklem 6:0.

Příští týden přivítáme na domácím hříští St. Šachov, kde musíme tento nelichotivý výsledek napravit.

Celý článek

Výhra v Zákupech

V sobotu jsme zavítali na hřiště Zákup. Byl to souboj dvou týmů z čela tabulky. A po bojovném výkonu jsme si připsali důležité 3 body.

Od úvodních minut byla Sosnová lepším týmem, což vyústilo ve vedoucí branku Roberta Slipčenka, který po faulu na svoji osobu, proměnil pokutový kop. To už Sosnová hrála pouze v 10ti lidech, ČK viděl Jiří Vokoun.

Druhý poločas se odehrával v podobném duchu jako ten první. Sosnová měla balon více na svých kopačkách a chtěla přidat další branky. To se jí povedlo v 50. minutě, kdy krásnou přihrávku od Jakuba Milnera zužitkoval David Volf. V 60. minutě přišly dvě ČK, na každou stranu po jedné. A tak Sosnová dohrávala v 9ti lidech. Ale i tak přidala další branku. Z volného přímého kopu se parádně trefil Robert Slipčenko. V závěru utkání už domácí jen snížili z pokutového kopu na 1:3, ale to bylo vše.

Příští zápas, zajíždíme k vedoucímu celku tabulky do Dubice, kde se popereme o 1. místo v tabulce.

Celý článek

Sosnová rozstřílela Kravaře!!

V sobotním utkání jsme na domácím hřišti přivítali celek Kravař. Hosté z Kravař si patrně mysleli, že přijeli na utkání ligy mistrů, a ne okresního přeboru, protože jejich "namistrovanost" sršela na dálku. Hned od úvodních minut hledali chyby všude okolo, jen ne na svém výkonu a tak diváci mohli vidět žalování rozhodčímu, že sít není dostatečně napnutá, praporky nejsou jak mají být, míč není dost nafouknutý. A zřejmě asi ani tráva nebyla dost zelená, pivo teplé, klobásy studené, kabina malá a Sosnová moc dobrá. To vše vedlo k DEBAKLU 5:0!!!

Sosnová nastoupila s dvěma navrátilci do sestavy. Od úvodních minut vyběhli Roman Ladra a také Martin Hapiák, který léčil dlouhé zranění. Začátek utkání byl spíše bojovný a prvních 20 minut se Sosnové příliš nedařilo. Vše "zlomil" první gol, který po přihrávce Davida Volfa, vstřelil Robert Slipčenko. Úvodní branka jakoby dala Sosnové  klid a jistotu na kopačky a zbytek poločasu s přehledem kontrolovala.

Druhý poločas začal, tak jak první skončil. Sosnová byla jasně lepším mužstvem a měla před s sebou zřejmě nejlepší poločas podzimní části. V 55. minutě přihrával z pravé strany před branku Milan Bango, jenže míč mu skočil a k údivu všech skončil až v brance hostů 2:0. V 67. minutě výborně zabojoval Miroslav Fulier, který byl zastaven jen za pomocí faulu na hranici pokutového území. Volný přímý kop si postavil David Volf, a jak již několikrát ukázal, je to jeho parketa. S přehledem zvýšil na 3:0. V 78 minutě běžel Rober Slipčenko sám na brankáře, snažil se ho přehodit, ale neúspěšně. Jenže míč se od brankáře odrazil opět k Robertu Slipčenkovi, který tentokrát volil střelu razancí a byl úspěšný 4:0. V 85. minutě zakombinoval David Volf s Radkem Chynou, jehož přihrávku zblokoval domácí obránce pouze k Robertu Slipčenkovi, který dovršil hattrick.

Sosnová tedy zaslouženě vyhrála a napravila jarní vysokou porážku 0:9 právě s Kravaři.

Celý článek

Vybojované vítězství v Žandově

V sobotním utkání jsme zajíždeli na hřiště Žandova. utkání se hrálo na pěkném hřišti a diváci viděli drama až do konce.

V úvodu utkání byla lepším týmem Sosnová, která si vytvořila několik šancí a byla častěji na míči. V první velké šanci postupoval Robert Slipčenko sám na brankáře, ale jeho lob skončil těsně vedle. Další akce však již skončila brankou. David Volf si převzal míč na hranici vápna a pěknou střelou ke vzdálenější tyči nedal brankáři domácích šanci. Zbytek 1. poločasu se pak již dohrával hlavně ve středu pole, bez nějakých větších šancí na obou stranách.

Vstup do druhého poločasu se Sosnové vůbec nepovedl. Od začátku tahala za kratší konec, což vyústilo v otočení výsledku domácích. Nejprve po volném přímém kopu a závaru ve vápně srovnal Vaníček a v 82 minutě po chybě Sosnovské obrany doklepl do prázdné branky míč Džudža. To ale jakoby Sosnovou "nakoplo" a začala mnohem více bojovat. Nejprve se vysunul do útoku Zdeněk Sameš, který dostal krásnou přihrávku od Roberta Slipčenka a prostřelil brankáře. A když už to vypadalo, že o vítězi rozhodnou pokutové kopy, tak v 89 minutě Petr Doseděl zabojoval a téměř ztracený míč, přihrál pod sebe na Davida Volfa, který se kličkou zbavil obránce a střelou o tyč rozhodl o 3 bodech pro Sosnovou.

Herně to od Sosnové nebyl vydařený zápas, ale ukázal, že když se bojuje do poslední minuty, tak to může přinést ovoce!!

Celý článek

Domácí prohra s Jestřebím

V Sobotním utkání jsme na domácím hřišti v Sosnové přivítali celek z Jestřebí.

Od úvodních minut se hrálo vyrovnané utkání. V prním poločase viděli diváci několik šancí na obou stranách, ale na gol si museli počkat až do 43 minuty. Bohužel padnul do branky domácích, když po nedůrazu Sosnovské defenzivy se trefil hostující hráč střelou z vápna 0:1.

Ve druhém poločase byla Sosnová lepším týmem, ale většina šancí končila před vápnem, a nebo na dobře chytajícím brankáři hostů.I přesto si domácí vytvořili několik vyložených příležitostí  (Doseděl, Milner, Slipčenko) ale branky se nedočkali. Ke konci zápasu už Sosnová vložila vše do útoku, což potrestali hosté z rychlého brejku a pojistili výsledek na konečných 0:2.

Věříme, že příští týden vše napravíme a přivezeme 3 body ze Žandova!

Celý článek

Štítky

Nebyly nalezeny žádné štítky.

TOPlist